PVC podne obloge

pvc-podne-obloge

Ova vrsta podnih obloga od sintetičkog polimera polivinilhlorida nalazi veoma široku primenu u javnim i komercijalnim prostorijama, a sve više i u oblasti stanovanja. Razlozi za to su pre svega praktične prirode, mada velika paleta dekora i težnja da se izgledom ovaj proizvod maksimalno približi izgledu prirodnih materijala (drvo, kamen, metal, staklo), čini PVC privlačnim materijalom i u pogledu dizajnerskih mogućnosti.

PODELA VINIL PODNIH OBLOGA

PVC podne obloge mogu se generalno klasifikovati u dve grupe:

  1. homogeni PVC
  2. heterogeni PVC

Homogene PVC obloge, kao ekonomično rešenje i zbog mogućnosti dugotrajnog habanja, preporučuju se za javne objekte: škole, bolnice, biblioteke, robne kuće, megamarkete i sl., kao i za magacinske prostorije i manje opterećene proizvodne prostore. Posebnu podgrupu u okviru grupe homogenog vinila čini elektroprovodljivi PVC.

Heterogene PVC obloge postavljaju se u stambenim, komercijalnim i industrijskim prostorima.

Heterogene PVC obloge u pogledu dizajna daju neslućene mogućnosti. Kombinacije boja, šara, razne dimenzije i oblici ploča, imitacije kamena, drveta, metala, stakla, svetlucave, sjajne, mat, za svačiji ukus i stil. Mogu se kombinovati međusobno, kao i sa drugim materijalima.

wego - distribucija